top of page
Upptäck branschen framtidsbyggarna

Upptäck branschen

Följ med nedan!

Trafikverket

E4 Förbifart Stockholm

 

E4 Förbifart Stockholm är en viktig pusselbit för att skapa en tillgänglig Stockholmsregion. Den nya sträckningen av E4: an binder ihop norra och södra Stockholm, vilket leder till att människor och varor kan ta nya, smidigare resvägar. Vägen avlastar Essingeleden och innerstaden och minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem.

E4 Förbifart Stockholm är en 21 km lång ny sträckning av E4: an som till stora delar byggs i tunnel nära stadsmiljö. Vägen går från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr med sex nya trafikplatser ovan jord. Den går under Mälaren, genom naturreservat och nära världsarv. Restiden för hela sträckan beräknas till 15 minuter. Av vägens 21 km går drygt 18 km i tunnel för att skona viktiga miljö- och kulturvärden. Byggtiden är cirka fjorton år med trafikstart 2030.

Trafikverket Förbifart Stockholm
start@2x-646x574.jpg

Byggmästareföreningen

Ett hus blir till

”Ett hus blir till” är producerat av Stockholms Byggmästareförening. Syftet är att visa vilka etapper som måste klaras av innan ett hus är inflyttningsklart, och några av alla yrkesgrupper som är involverade i processen. Konceptet presenterades för första gången på boutställningen Annedal2012.

Stockholms Byggmästareförening är branschorganisationen för bygg-, anläggnings- och specialföretag i Stockholm. Föreningen har cirka 850 medlemmar, varav de flesta är små och medelstora företag. Stockholms Byggmästareförening samverkar med Byggföretagen, som är den rikstäckande bransch- och arbetsgivarorganisationen.

Open House Stockholm

Festivalen som öppnar staden

Upptäck samhällsbyggnadsbranschen och lär dig mer om arkitektur- och stadsbyggnadsfrågor när det internationella festivalen Open House slår upp sina dörrar i Stockholm. 

Helgen 29 september till 1 oktober bjuds du in till gratis guidade visningar av spännande byggnader och platser i hela Storstockholmsområdet. Här får du träffa arkitekter, fastighetsägare, stadsplanerare, entreprenörer, kommunrepresentanter mm 

Kanske har du alltid velta titta in i den Kungliga Väntsalen i Stockholms centralstation eller följa med på en spännande stadsvandring i ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. 

Vad vill du upptäcka under årets Open House Stockholm?

319878266_686232236189678_2846564425055915074_n.jpg
bottom of page